Сторінки

четверг, 29 сентября 2011 г.

Увага! Умови конкурса "50 слів".


Умови виконання завдання українськими учасниками:

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


- Конкурс проводиться заочно восени 2011 року двома етапами (у два тури).

-  Цього разу конкурсним учасником може бути будь-хто, не залежно від віку, статі, професії. Бо з деяких причин цей конкурс перестав бути відбірним та заліковим етапом до інших міжнародних заходів ВДГО "Гармонійний розвиток" (інформація про ті заходи є на сайті www.harmonious-pupils.freeoda.com).

- Конкурс проводиться у двох номінаціях: індивідуальна участь та групова участь. При цьому врахуйте, що якщо кількість індивідуальних відзнак - 100, то в групових нагороджуються лише максимум три номінанти, і то при умові, якщо їхні результати перевищуватимуть результат індивідуального переможця.

- Урахуйте "розмитість", завуальованість деяких питань. Це – для того, щоб утруднити відшукання відповідей за допомогою Інтернету.

- Багаторічна статистика проведення "50 слів" показує, що ви, мабуть, не відповісте на всі 50 запитань. Середній загальний результат за всі роки – це близько третини правильних відповідей.

ОФОРМЛЕННЯ.

- Відповідь на кожне запитання – це, найчастіше, одне перше слово (як правило, українською мовою, за винятком відповідей на питання №№ 10, 34, 40, 49 та в деякій мірі на питання № 44), символ чи число, яке ви написали відразу після номера питання. Якщо наводите якісь коментарі, то робіть це лише після слова−відповіді (до речі – якщо Ваша відповідь виходить багатослівною, то спочатку напишіть слово, яке, на Вашу думку, є найважливішим, найсуттєвішим). З цим абзацом перегукуються і наступні два:

- Про відповіді на кшталт: "5. Я думаю, що...". За нашими суворими правилами ми вважатимемо, що на п'яте запитання ви відповіли словом "Я".

- Уважно вчитуйтеся в те, про що ми просимо написати. Бо якщо, скажімо, на запитання "Прізвище режисера кінофільму "Земля" ви відповісте: "Олександр Довженко", ми констатуватимемо, що в принципі ви міркували у "потрібному напрямку", але вважатимемо цю відповідь неправильною.

- До речі, щодо закордонних власних назв: оцінювання їх правильності буде максимально лояльним. Тому, приміром, можна їх записувати українськими літерами, але так, щоб вони читалися/вимовлялися якомога схожіше до оригіналу, наприклад: Мєндєлєєв, Сєргєй, Кішинеу ... .

- Індивідуальні учасники - увага! Перед відповідями на запитання першого туру зверху на аркушику після своїх прізвища та імені обов'язково вкажіть:
1) дату народження;
2) день початку ознайомлення із завданнями та день завершення виконання завдання (наприклад, так: 15.09 – 20.09);
3) повну адресу; а також:
4) для учнів (студентів) – ваш навчальний заклад (як виняток – вашу громадську організацію), його (її) адресу та поштовий індекс. Бо учасник штрафується на 0,5 бала за кожний не вказаний щойно перерахований пункт
.

- Для групових учасників – перед відповідями на запитання першого туру зверху на аркушику обов'язково вкажіть:
1) умовну назву вашої групи (приміром: "9-А клас школи №2 міста Х", або "Команда "Ух" ...);
2) день початку ознайомлення із завданнями та день завершення виконання завдання (наприклад, так: 15.09–20.09);
3) повну адресу відправника та поштовий індекс.

- Буде непогано, якщо на всякий випадок Ви вкажете ще й контактний телефон чи (і) e-mail.

- Для економії поштових витрат можете зібрати декілька відповідей різних учасників і відіслати їх у одному конверті.

- Увага! Для боротьби із друкарським штампуванням відповідей фіктивними учасниками (а був такий прецедент, коли, вдрукувавши різні прізвища, 350 відповідей наштампувала та надіслала одна людина), уводиться умова: кожний індивідуальний учасник заповнює аркуш із відповідями власноруч, від руки. Більше того:

- Ті індивідуальні учасники, які відправлятимуть відповіді Інтернетом, надсилайте їх обов'язково у вигляді зісканованого аркушика з бажаним об'ємом, не більшим за 200 Кбайт, у такому якомога простішому форматі, наприклад, JPEG, який дозволить нам без проблем відкрити ваш лист.

БОНУСИ ТА ШТРАФИ.
- Враховуючи гнітючу багаторічну статистику, а саме: що більшість учасників нашого конкурсу чомусь ігнорує виконання практичних завдань, тобто що будь-яке запитання, навіть елементарне типу: "Візьміть у руки …", "Виміряйте ...", традиційно виявляється найважчим, у цьому конкурсі кожне з двох практичних питань (а це № 1 і № 26) оцінюватиметься поп'ятеренно.

- На превеликий жаль, у нашій країні чим далі, тим більше втрачається кількість прихильників гасла "Людина людині – друг". Тому, враховуючи хибні акценти, при яких деякими людьми активно пропагуються закони "людина людині – вовк", "греби під себе", а також щоб агітувати всіх працювати самостійно та щоб обмежити спроби бездумного випитування варіантів відповідей у друзів, учителів, уводиться ще й така умова:

- Якщо в учасників (у тому числі й у різних груп) буде практично однаковий набір НЕправильних відповідей та пояснень до декількох запитань, тобто якщо є підозра на так званий плагіат, то такі учасники ніяк не відзначатимуться. Плагіат фіксуватиметься за таким логічним чітким життєвим критерієм: один збіг – це випадковість, два збіги – це підозра, три збіги – це закономірність. Тож: роботи вважатимуться плагіатними, якщо в учасників будуть однаковими три НЕправильні відповіді або три НЕправильні пояснення до них.

- Учасник штрафується (як правило, від 0,1 до 1 бала):
а) за нумерацію відповідей, написану не в порядку зростання (тобто якщо деякі відповіді переставлені місцями) чи написану не одна під одною. Якщо на певне запитання у Вас немає ніякої відповіді, то все одно напишіть номер питання, після якого або ставте прочерк, або взагалі нічого не пишіть. Ця вимога потрібна нам для зручнішого уведення в комп'ютер інформації, отриманої від тисяч учасників;
б) за надсилання відповідей, написаних нерозбірливим почерком або (і) на неохайному (наприклад, з нерівними краями) аркуші. У випадку б) оргкомітет залишає за собою право взагалі не розглядати відповіді. Бо дехто з учасників писав відповіді таким почерком, що доводилося використовувати лупу та графологічну експертизу, і то не завжди ефективно, та надсилав їх майже на, вибачте, туалетному папері. - Індивідуальний учасник, який надіслав надруковану (не писану від руки) відповідь, штрафується на 10 балів.

- Якщо якась відповідь відрізнятиметься від правильної на одну літеру (скажімо, Ви припустилися орфографічної помилки), то за це Вам буде автоматично зараховано лише 0,5 відповіді. Відповідь, яка буде відрізнятися від правильної хоча б на дві літери, вважатиметься неправильною.

- Нечітко написана літера трактується не на користь учасника.

- Якщо у Вас є хоча б найменший сумнів у однозначності якоїсь відповіді, то не лінуйтеся давати пояснення. За уточнюючі пояснення, а також за їхню ретельність можете отримати додаткові 0,2–4 бали.
- За кожний позалімітний день запізнення надсилання відповіді нараховується штраф у 0,5 бала.

- (увага!) Якщо від однієї групи учасників (критерієм, одна це чи різні групи, буде їх назва) або від одного учасника надійде декілька варіантів відповідей, то в залік їй (йому) піде НАЙГІРШИЙ варіант відповідей.

- Оргкомітет залишає за собою право взагалі не розглядати роботу, якщо побачить, що кількість правильних відповідей там – така, яка ніяк не може претендувати у потрапляння до першої сотні, а також не оцінює роботи з групи "плагіат".

- Враховуючи те, що з року в рік значна (аж до неймовірних 50%) частина учасників вперто "наступає на одні й ті само граблі", потрапляючи до групи плагіату, і що ніяк не виправляють ситуації наші волання (а це – розсилання нами сотень констатуючих такі факти листів!), ми, оргкомітет, зобов'язуємося більше не робити такої марної роботи, практично припиняємо усіляке листування з учасниками, а мовчки фіксуємо результати – і все. Відповідаємо лише на стримані толерантні листи, офіційно оформлені та надіслані від юридичних осіб.

РЕЗУЛЬТАТИ. НАГОРОДЖЕННЯ
- Остаточні результати та місця визначатимуться за загальною кількістю правильних відповідей учасника в обох турах плюс бонусні очки мінус зняті бали (для учасників не з України, враховуючи те, що їм пропонується лише 25 запитань, їх результат множитиметься на два).

- При однакових результатах перевага надаватиметься тому індивідуальному учаснику, хто: а) молодший; б) витратив на відшукання та написання відповідей на обидва тури менше днів. - Індивідуальні учасники, члени ВДГО "Гармонійний розвиток"*, які працювали самостійно, сумарний результат яких за два тури більший за показник 29, та які посядуть 100 перших підсумкових місць, отримають дипломи ВДГО "Гармонійний розвиток".

- Індивідуальні учасники, НЕ члени ВДГО "Гармонійний розвиток"*, які працювали самостійно, і сумарний результат яких за два тури більший за показник 29, та які посядуть 100 перших підсумкових місць, отримають дипломи після попереднього відшкодування ними витрат оргкомітету (це поїздки до Києва та по Києву, закупівля відзнак та вдрукування в них тексту, поштові витрати). Загальна вартість таких витрат залежить від кількості замовлень, і орієнтовна становить 15–40 гривень за кожного номінанта.

- Індивідуальні та групові ПРИЗЕРИ КОНКУРСУ, члени ВДГО "Гармонійний розвиток"*, будуть нагороджені грамотами ВДГО "Гармонійний розвиток" та, можливо, цінними подарунками чи енциклопедичними книгами.
* - членом ВДГО "Гармонійний розвиток" є та група (колективний член) чи та людина, яка коли-небудь надсилала заяву довільної форми про вступ до ВДГО "Гармонійний розвиток".
Відзнаки вчителям, учням, викладачам ВНЗ, студентам ми передамо, як правило, через управління освіти обласних держадміністрацій поштою Міністерства освіти і науки.

- До речі, наші офіційні подяки отримають:
ті управління освіти обласних держадміністрацій, які задіють у конкурсі не менше 30-ти "своїх" освітянських закладів;

ті відділи освіти міських/районних держадміністрацій, які задіють у конкурсі не менше 10-ти "своїх" освітянських закладів;

ті юридичні особи, у тому числі ті громадські організації, не менше 10-ти членів яких будуть не в групах плагіату.

Нагадуємо, що запитання ПЕРШОГО ТУРУ будуть оприлюднені тут 15 вересня, а відповіді на них надсилаються до 30 вересня за адресою: Валерій М. Косенко, вул. Фастівська, 41, БОРОВА, Фастівський р-н, Київська обл., 08520 або E-mail usimusim@gmail.com

Бажаний телефонний дзвінок – перевірка, чи ми отримали (в Інтернеті – чи відкрили/прочитали) Ваші відповіді.

Телефон/факс (04565)–4–22–99 Моб.: (067)–309-51-54

Голова оргкомітету Валерій Косенко.
Координаційні члени оргкомітету Євгеній Глушко, Лєван Джиджавадзе.

Комментариев нет:

Отправить комментарий