Сторінки

вторник, 20 декабря 2011 г.

Загальнонаціональний конкурс на створення мультимедійних уроків!

Шановні користувачі - вчителі загальноосвітніх закладів і фахівці середньої освіти!
Запрошуємо взяти участь у Загальнонаціональному конкурсі зі створення електронних освітніх ресурсів (електронних уроків).
 Конкурс проводиться з 10 грудня 2011 року по 10 січня 2012 року.


Якщо Ви вирішили взяти участь у Конкурсі, то уважно ознайомтесь з Положенням про Конкурс та надішліть матеріали на конкурс



ПОЛОЖЕННЯ

про Загальнонаціональний конкурс зі створення електронних освітніх ресурсів



1. Це Положення визначає умови проведення Загальнонаціонального конкурсу зі створення електронних освітніх ресурсів (електронних уроків) серед вчителів, методистів, науковців, студентів, тощо - розробників уроків (далі по тексту - Конкурс) з подальшим практичним використанням електронних освітніх ресурсів, які створюються, в освітньому процесі при проведенні навчальних занять у 3-ій чверті із учнями 7 класів із застосуванням можливостей веб-сайту Національного проекту «Відкритий світ».
2. Завдання Конкурсу:
· Надання сприяння ефективному використанню інформаційних технологій в освітньому процесі;
· Створення умов для прояву творчої ініціативи учасників освітнього процесу.
3. Під електронним освітнім ресурсом (далі по тексту - ЕОР) розуміється інформаційне джерело у вигляді файлу або групи файлів, що
· містить графічну, текстову, цифрову, мовну, музичну, відео -, фото – та/або іншу інформацію, спрямовану на реалізацію цілей і завдань сучасної освіти,
· та надає можливість відтворити зазначену інформацію за допомогою комп’ютерного та мережевого обладнання.
4. Роботи, представлені на Конкурс, повинні відповідати шкільній програмі навчальних занять 3-ій чверті для 7 класу і можуть бути створені у наступних формах та їх комбінаціях:
АнімаціїBідеоматеріалиHавчальні ігри
АудіоПрезентаціїТести
Графічні об'єктиСлайд-шоуТощо
5. Конкурс проводиться у наступних 12 номінаціях, що відповідають окремому предмету із наведеного переліку:
Українська моваІсторія УкраїниХімія
Українська літератураВсесвітня історіяФізика
Англійська моваАлгебраБіологія
ГеографіяГеометріяОснови здоров’я
6. Додаткові вимоги до конкурсних матеріалів:
· обов’язкове заповнення веб-анкети на сайті Національного проекту «Відкритий світ»www.ow.org.ua/0_sp/, що містить розділи а) матеріали конкурсної роботи, б) відомості про автора, в) методичні рекомендації щодо використання матеріалів конкурсної роботи, г) необхідні пояснення щодо використання програмного забезпечення, в якому створена конкурсна робота, д) список використаних джерел;
· конкурсні роботи, які надсилаються на Конкурс, мають бути створені в одному чи в комбінації декількох з наступних форматів: doc, docx, ppt, pps, pptx, exl, exlx, pdf, html, jpg, gif, flash, swf, flv, avi, mp3, mp4, mpeg4, exe, mtf (MyTestX - програма створення навчальних тестів), notebook (SMART технології);
· конкурсні роботи, які надсилаються на Конкурс, повинні бути побудовані у формі педагогічних сценаріїв уроку - логічної послідовності розділів уроку:
1. актуалізація,
2. перевірка домашнього завдання,
3. пояснення нового матеріалу,
4. закріплення нового матеріалу,
5. формування навичок практичного використання,
6. контроль засвоєння матеріалу,
7. додаткові елементи (кросворд, гра, спілкування у навчальному форумі, тощо),
· якщо файли конкурсних матеріалів подаються без розміщення, то вони повинні бути упаковані в окремі архіви у форматі .rar і надіслані по електронній пошті info@ow.org.ua або завантажені на файлообмінник із сповіщенням на електронну пошту info@ow.org.ua його адреси, логіну та паролю для подальшого їх отримання для участі в Конкурсі.
· як ім'я архіву при цьому потрібно використовувати Ваше прізвище та ініціали, наприклад, для Іваненка Петра Федоровича архів має бути названий: IvanenkoPF.rar.
· у випадках великих обсягів матеріалів допускається відправка матеріалів на CD або DVD (листом або бандероллю за адресою: 01015 м. Київ вул. Цитадельна 7а, керівнику ДП «Відкритий світ»).
7. Для участі у конкурсі необхідно відвідати веб-сайт Національного проекту «Відкритий світ» ow.org.ua, ознайомитися з Положенням про конкурс та в розділі «Створення» заповнити завантажувальну веб-форму і надіслати таким чином конкурсну роботу до Оргкомітету Конкурсу.
8. Конкурс проводиться з 10 грудня 2011 року по 10 січня 2012 року.
9. Результати Конкурсу будуть оприлюднені до 1 березня 2012 року.
10. Кращі конкурсні роботи будуть розміщені на освітніх веб-ресурсах та на Інтернет-порталі Національного проекту «Відкритий світ»
11. Для переможців Конкурсу у кожній номінації передбачені цінні призи (нетбуки та інше обладнання, яке призначене для створення та використання електронних уроків в навчальному процесі). Крім того, передбачена можливість подальшого укладання договорів ДП «Національний проект «Відкритий світ» з розробниками найкращих конкурсних робіт на створення електронних освітніх ресурсів.
12. ДП «Відкритий світ» залишає за собою право розміщувати повністю або частково конкурсні роботи в мережі Інтернет на освітніх веб-ресурсах та на сайті Національного проекту «Відкритий світ» для популяризації Конкурсу та використання вчителями в навчально-виховному процесі на безоплатній основі.
13. ДП «Відкритий світ» залишає за собою право попереднього контролю для відбору конкурсних робіт для розміщення повністю або частково в мережі Інтернет на освітніх веб-ресурсах та на сайті Національного проекту «Відкритий світ».
14. ДП «Відкритий світ» не несе відповідальності за порушення авторами конкурсних матеріалів авторських прав третіх осіб у разі виникнення таких ситуацій.
15. Питання щодо участі у Конкурсі просимо надсилати на електронну пошту info@ow.org.ua для отримання пояснень. Попередньо просимо Вас ознайомитися з розділом «Питання-відповіді» на нашому сайті, де будуть розміщатися відповіді на Ваші питання.
16. Конкурсні роботи, які надіслані на Конкурс, не рецензуються та не повертаються.

Оргкомітет Конкурсу
Положення про Всеукраїнський конкурс „Відкритий світ” (завантажити / роздрукувати)

Комментариев нет:

Отправить комментарий