Сторінки

понедельник, 8 октября 2012 г.

Золотий байт 2012 стартував!!!!

  • Загальні положення:
    • Всеукраїнський чемпіонат комп’ютерних талантів «Золотий Байт» заснований Комп’ютерною Академією «ШАГ» у 2008 році. Конкурс орієнтований на молоде прогресивне покоління, яке прагне проявити і реалізувати свої здібності у сфері IT-технологій, дизайну та комунікацій.
    • Тема конкурсних робіт чемпіонату «Золотий Байт 5»: «Нові технології – нові можливості».
    • Мета чемпіонату:
      • Підтримка творчої молоді України, зміцнення престижу інтелектуальної діяльності;
      • Можливість талантам України проявити свої здібності в сфері IT-технологій, дизайну та комунікацій;
      • Заохочення молодих спеціалістів, що прагнуть зарекомендувати себе, показати своє бачення та запропонувати шляхи вирішення проблем суспільства за допомогою комп’ютерних технологій;
      • Звернути увагу нового покоління на проблеми людства, про які йдеться в Декларації тисячоліття Організації Об’єднаних Націй: мир, безпека, охорона навколишнього середовища, розвиток, здоров’я поколінь;
      • Вибір талановитої молоді, що буде представляти нашу країну на міжнародному конкурсі Imagine Cup-2013;
      • Популяризація комп’ютерних технологій як засобів для розвитку економіки та усіх сфер промисловості України.
  • Учасники чемпіонату:
    • Учасниками Всеукраїнського чемпіонату комп’ютерних талантів «Золотий Байт» є молоді люди, що бажають проявить свої здібності в межах існуючих номінацій;
    • Чемпіонат передбачає як одиночну, так і командну участь в певних номінаціях;
    • Учасниками чемпіонату є користувачі, що зареєструвались та виконали умови першого етапу чемпіонату з 1 жовтня по 15 грудня на порталі www.goldenbyte.org

  • Номінації чемпіонату
У Всеукраїнському чемпіонаті комп’ютерних талантів «Золотий Байт 5» визначені наступні номінації:
    • «Магістр проектів» (Project Master), особиста /командна участь (1-4 особи).
      Конкурс ідей (проектів) для програмістів;
    •  «Мобільні технології», командна участь (1-4 особи).
      Конкурс програмних проектів під різні мобільні платформи (Android, iOS, Windows Phone);
    • «Кібермайстер» (Cybermaster), особиста /командна участь (1-4 особи).
      Конкурс для розробників ігор, проводиться в 3 етапи: 1 етап – реєстрація та опис ідеї гри, 2 етап – презентація ідеї та сценарію гри, опис рівнів гри, персонажів та дизайну рівнів, 3 етап – презентація рівня гри;
    • «Навігатор мереж» (Net navigator), особиста участь.
      Номінація для системних адміністраторів, теоретичні запитання та практичні завдання з мережевих технологій та системного адміністрування;
    • «Кліпмейкер» (Clip Maker), особиста /командна участь (1-2 особи).
      Створення короткометражного фільму. До участі допускаються як відеороботи, так і анімація, створена в будь-якому графічному пакеті;
    • «Папарацці» (Paparazzi), особиста /командна участь (1-2 особи).
      Конкурс у форматі репортажного фото. Учасники отримують завдання та за певний проміжок часу створюють фотоесе на задану тему;
    • «Веб-майстер» (Web Master), особиста /командна участь (2 особи).
      Розробка сайту на задану тематику;
    • «Юний Джедай» , особиста участь.                                                      Номінація для школярів, теоретичні запитання та практичні завдання з Windows 7, Microsoft Office (Word, Excel, Power Point).

  • Порядок та умови проведення конкурсу
Чемпіонат проходить у три етапи:
1-й етап: (Проходить в 13 обласних центрах та містах України: Київ, Донецьк, Одеса, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Львів, Луганськ, Вінниця, Миколаїв, Полтава, Рівне, Маріуполь).
Взяти участь можуть всі, хто зареєструється з 1 жовтня по 15 грудня 2012 року на спеціальному інтернет-порталі www.goldenbyte.org. Змагання проводиться віддалено в онлайн-режимі. Вік учасників, професія та місце проживання не мають значення, важлива приналежність до молоді, що навчається*.
Результати першого туру будуть опубліковані з 17 по 31 грудня 2013 року на спеціальному інтернет-порталі www.goldenbyte.org. Кращим конкурсантам буде надіслано спеціальне запрошення на участь у регіональному фіналі чемпіонату «Золотий Байт», що відбудеться в період з 1 по 15 лютого 2013 року у всіх філіях Комп’ютерної Академії «ШАГ».
2-й етап: Регіональний фінал (Проходить у 13 обласних центрах та містах України: Київ, Донецьк, Одеса, Дніпропетровськ, Запорожжя, Харків, Львів, Луганськ, Вінниця, Миколаїв, Полтава, Рівне, Маріуполь).
На цьому етапі беруть участь конкурсанти, що пройшли 1-й етап.
Підсумки напівфіналу будуть підведені 1 - 15 лютого 2013 р. на спеціальній території кожного регіону.
Переможцям надається право представляти свій регіон на всеукраїнському фіналі чемпіонату «Золотий Байт».
3-й этап: Фінал (всеукраїнський – м. Київ).
Фінал відбудеться протягом двох днів - в період з 1 по 15 березня 2013 р. в Києві.
Умови відбору команд до фіналу Всеукраїнського конкурсу «Золотий Байт»:
У всеукраїнському фіналі в кожній номінації змагаються від 10 до 15 команд (на розгляд оргкомітету). Команди, що посіли 1 місце у регіональному фіналі, отримують право участі у всеукраїнському фіналі.
Якщо команда, що посіла 1 місце у регіональному фіналі, з  якоїсь причині не може взяти участь у всеукраїнському фіналі, замість неї може взяти участь команда, що посіла 2 місце в тому ж регіональному фіналі, якщо не зможе й команда, що зайняла 2 місце, таке право надається третьому місцю.
Якщо в якихось регіонах змагання в деяких номінаціях не проводились з причини відсутності учасників, місце у всеукраїнському фіналі може бути використано учасниками з інших регіонів.
Після проведення регіонального фіналу регіональні комітети можуть подати заявки на участь у всеукраїнському фіналі команд (конкурсантів), що посіли 2 чи 3 місце у регіональному фіналі. Це варто робити у випадку, якщо проекти, представлені такими командами, є сильними і цікавими або рівень конкурсантів високий. Рішення про участь таких команд (конкурсантів) будуть приймати керівники напрямів оргкомітету, до яких відносяться ті або інші номінації.
Кожен регіон, що представляє свої команди на всеукраїнському фіналі, гарантує високу якість представлених проектів та високий рівень конкурсантів. Якщо команда (учасник), що посіла 1 місце в одній із номінацій, представила слабкий проект, то регіональний комітет може віддати місце у всеукраїнському фіналі іншим регіонам.
  • Контактна інформація
Маркетинг-менеджер Комп’ютерної Академії «ШАГ»
Марина Яценко
Контактний телефон: (044) 537-22-60
E-mail: myatsenko@itstep.org
* Взяти участь у чемпіонаті може студент будь-якого навчального закладу при наявності студентського квитка або залікової книжки. Крім того, це може бути випускник будь-якого навчального закладу, термін випуску якого не перевищує один рік (в цьому випадку на руках повинен бути диплом або ксерокопія цього документа).

Комментариев нет:

Отправить комментарий