Сторінки

воскресенье, 9 декабря 2012 г.

Віртуальна виставка-презентація «Сучасні заклади освіти Донеччини – 2013»

Віртуальна Виставка-презентація «Сучасні заклади освіти Донеччини – 2013» проходитиме в режимі on line у три етапи:
Перший етап: Проводиться в очному режимі на базі методичного кабінету (Центру) міста (району) з 03 до 07 січня 2013 року в ході зимових засідань предметних методичних об’єднань учителів. На експозиції відбувається представлення виставкових матеріалів сучасних закладів (установ) освіти міст (районів). Учасники презентації можуть надати до уваги зацікавлених відвідувачів банери, міні банери, відео файли, презентації PowerPoint, друковані матеріали, інші можливі продукти методичної інноваційної діяльності тощо.
Другий етап:
За підсумками першого етапу Виставки-презентації до 11 січня 2013 року міський (районний) методичний кабінет формує віртуальну експозицію «Сучасні заклади освіти міста (району)  – 2013».
Віртуальна експозиція міста (району) розміщується на сайті відповідного відділу (управління) освіти або методичного кабінету (Центру) на окремій сторінці «Віртуальна виставка-презентація «Сучасні заклади освіти Донеччини – 2013».
Посилання на районні (міські) Віртуальні експозиції розміщуються на відповідній сторінці «Віртуальна Виставка-презентація «Сучасні заклади освіти Донеччини – 2013» сайту Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Експозиція міського (районного) рівня може містити матеріали за наступними розділами:
-       Віртуальна екскурсія
-       Фотогалерея
-       Зал презентацій
-       Бестселер сучасної педагогіки
-       Гід-файл

ü     Віртуальна екскурсія: матеріали відеозйомок та інтерв’ю учасників та відвідувачів першого етапу Виставки-презентації «Сучасні заклади освіти _______________ (міста, району) Донецької області – 2013» завантажити до веб-сайту YouTube. Посилання на відповідні матеріали розмістити на сторінці виставки районного (міського) відділу (управління) освіти.
ü     Фотогалерея: фотоматеріали з Першого етапу Виставки-презентації «Сучасні заклади освіти ______________  (міста, району) Донецької області – 2013».
ü     Зал презентацій: презентації PowerPoint (до 20 слайдів) – візуалізація досвіду сучасної освітньої діяльності в місті (районі). Представлені матеріали повинні нести інформацію щодо системи роботи закладів освіти, окремих педагогів або професійних угруповань (методичних об’єднань, творчих груп, асоціацій тощо) в умовах сучасного освітнього процесу.
ü     Бестселер сучасної педагогіки: віртуальна виставка друкованих видань, методичних посібників, статей, підготовлених педагогами району (міста). За узгодженням з авторами, може бути розміщено не тільки вихідні дані та анотація, а ще й надана можливість завантажити самий посібник.
ü     Гід-файл: короткий опис та коментарі щодо представлених на виставці матеріалів, адреси перспективного педагогічного досвіду на освітній території міста (району) з запрошенням до співпраці за певними напрямками інноваційної діяльності.

Матеріали Віртуальної виставки-презентації мають носити максимально інформативний характер, щоб відвідувачі могли скласти враження щодо сучасної діяльності освітніх закладів і установ даного міста (району). Інформативність та презентабельність матеріалів безпосередньо впливатиме на підсумки голосування.

Третій етап: Відвідувачі Віртуальної виставки-презентації беруть участь в обговоренні та Інтернет-голосуванні на сайті облІППО з 20 до 30 січня 2013 року.

Лауреати та переможці Віртуальної виставки-презентації (заклади та установи освіти) визначаються Оргкомітетом з урахуванням результатів Інтернет-голосування за наступними номінаціями:
-       Сучасний заклад освіти (Школа майбутнього тощо)
-       Сучасний менеджмент освіти (Система роботи методичних служб)
-       Сучасний педагог (Майстерня сучасної педагогіки)
-       Сучасний учень (Обдаровані діти)
-       Сучасні підходи (Нові заклади освіти, Нові технології, Нові результати співпраці тощо)
-       Сучасні результати (Надбання та наслідки впровадження)
-       Сучасне партнерство в галузі освіти (Досягнення та перспективи)

 Оргкомітет визначає потенційних учасників IV Міжнародної Виставки «Сучасні освітні заклади 2013», яка проходитиме в Києві в березні 2013 року.


Додаток 3
до наказу УОН
від 06.11.2012 № 637


Номінації тематичних конкурсів

Для учасників виставки-презентації передбачається проведення тематичних конкурсів з номінацій:
1.     Упровадження здоров’язбережувальних інноваційних технологій у навчально-виховний процес закладів освіти.
2.     Інклюзивна освіта: «Відкрий вікно у світ».
3.     Інновації в організації дослідницько-експериментальної діяльності учнівської молоді.
4.     Інновації в упровадженні державно-громадського управління  навчальним закладом.
5.     Організаційно-методична діяльність методичних кабінетів (центрів) з упровадження інновацій у діяльність навчальних закладів.
6.     Впровадження в освітню практику сучасних технічних засобів навчання.
7.     Інновації у розвитку міжнародної співпраці в освітній галузі.

1. Номінація «Упровадження здоров’язбережувальних інноваційних технологій у навчально-виховний процес закладів освіти».
1.1. Наявність власної концептуальної моделі навчального закладу, її науково-практичне обґрунтування.
1.2. Впровадження здоров’язбережувальних технологій, які розкривають змістовне наповнення моделі навчального закладу.
1.3. Науково-методичне та навчально-методичне забезпечення впровадження здоров’язбережувальних  технологій у навчально-виховний процес.
1.4. Наявність системи комплексного моніторингу стану здоров’я учнів.
1.5. Діяльність навчального закладу через співпрацю з органами місцевого самоврядування, науковими установами, підприємствами, бізнес-структурами, фондами, навчальними закладами.
1.6. Організація роботи з батьками, громадськими організаціями, участь у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних програмах і проектах.
2. Номінація «Інклюзивна освіта: «Відкрий вікно у світ» передбачає:
2.1. Інновації у розробці адекватних моделей конкретних технологій психолого-педагогічного супроводу інклюзивної освіти.
2.2. Створення комп’ютерно-орієнтованого освітнього середовища для навчання дітей з особливими потребами.
2.3. Упровадження дистанційних освітніх технологій при реалізації інклюзивної освіти.
3. Номінація «Інновації в організації дослідницько-експериментальної діяльності учнівської молоді» передбачає:
3.1. Участь і допомога органів державної влади і управління.
3.2. Діяльність педагогічних колективів з розвитку і залучення до експериментальних і дослідницьких робіт учнівської молоді.
3.3 Матеріально-технічна допомога структур бізнесу і підприємств.
3.4. Інновації у заохоченні і стимулюванні учнів до участі в дослідницько-експериментальній роботі.
4. Номінація «Інновації в упровадженні державно-громадського управління  навчальним закладом» передбачає:
4.1. Обґрунтування обраної для упровадження моделі організації державно-громадського управління навчальним закладом.
4.2. Інновації в удосконаленні обраної моделі державно-громадського управління.
4.3. Досвід, практика, ефективність державно-громадського управління закладом освіти.
5.   Організаційно-методична діяльність методичних кабінетів (Центрів) з упровадження інновацій у діяльність навчальних закладів.
6.   Впровадження в освітню практику сучасних технічних засобів навчання.
7.   Інновації у розвитку міжнародної співпраці в освітній галузі.

Матеріали на конкурс з номінацій виставки приймаються до 25 січня 2013 р. Матеріали обов’язково подаються у друкованому зшитому вигляді, в окремій папці або папці з файлами, державною мовою. Обсяг роботи – 20 сторінок формату А-4 (в форматі *.doc (Microsoft Word); розмір шрифта - 12 (гарнітура Times New Roman), інтервал – 1,5). Перша сторінка роботи – це лист на участь у конкурсі, в якому обов’язково вказується номінація відповідно до інформаційного листа про конкурс та повна назва закладу освіти/підприємства, що бере участь у конкурсі. Матеріали, подані на конкурс з номінацій, не повертаються. Переможці конкурсу в номінаціях (навчальні заклади, установи, підприємства) удостоюються Почесного звання «Лауреат конкурсу» з відповідної номінації та нагороджуються Дипломами.
         Представлені на виставці інноваційні матеріали будуть узагальнені Оргкомітетом і передані управлінню освіти і науки Донецької облдержадміністрації для включення до реєстру інновацій.

Конкурсні роботи з номінацій надсилаються до Оргкомітету виставки за адресою:
вул. Артема, 129-А. каб. 404, м. Донецьк, 83001, Україна
Тел./факс: 062-305-18-16, 062-348-99-27
E-mail: atesta@i.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий