Сторінки

вторник, 18 октября 2011 г.

Програма тренінгу «Цифрові технології» жовтень 2011

Цифрові технології та засоби  — електронна пошта, Інтернет, мобільні телефони, MP3-програвачі — стали невід’ємною частиною повсякденного життя. Сьогодні роботодавці бажають мати працівників, що мають навички роботи з комп’ютерами та програмним забезпеченням. Ті, кому не вистачає таких навичок і хто не має можливості їх отримати, знаходяться в невигідному становищі.

Навчання та оцінювання, що пропонуються в межах курсу цифрових технологій Microsoft «Цифрові технології», забезпечують можливість набути таких навичок та отримати відповідний сертифікат. За програмою Цифрові технології пропонуються електронні навчальні курси та засоби оцінювання. Кожний курс включає демонстрації, анімації, ролики, що імітують інтерактивну роботу з програмами, практичні заняття та ігри.
Тренінг призначено для вчителів,
як зовсім не мають або мають лише первинні навички роботи з комп’ютером. Тренінг складається з очної та заочної частин. Тривалість очної частини тренінгу становить 2 год. 30 хв. Мета очної частини тренінгу — навчання слухачів, які не володіють жодними навичками роботи за комп’ютером, роботі з електронним курсом «Цифрові технології». Слухач, що успішно пройшов очне навчання, буде здатен самостійно встановити на домашньому комп’ютері навчальне програмне забезпечення, опанувати програму курсу та скласти сертифікаційний тест (те, що він робитиме під час заочного заняття).
Під час заочного навчання слухачі самостійно працюватимуть з електронними матеріалами курсу. Вони матимуть змогу звертатися за допомогою до тренерів як з використанням онлайнових засобів, так і по телефону. Для цього створено спільноту «Цифрові технології» в онлайновій мережі «Партенрство в навчанні». У розділі обговорень спільноти слухачі тренінгів задаватимуть питання, відповідати на які зможуть всі тренери. Мета заочної частини тренінгу — успішна здача слухачами сертифікаційного тесту. Тривалість заочної частини тренінгу — до 1 місяця.

План очної частини тренінгу

1
Вступ
20 хв.
1.1
Знайомство, повідомлення мети курсу Цифрові технології.
5 хв.
1.2
Практична робота №1 «Відкриття порталу Цифрові технології».
10 хв.
1.3
Презентація вмісту порталу Цифрові технології.
5 хв.
2
Практична робота №2 «Інсталяція матеріалів курсу».
15 хв.
3
Практична робота №3 «Опрацювання першого навчального модуля».
40 хв.
Перерва
5 хв.
4
Практична робота №4 «Запуск сертифікаційного тесту».
20 хв.
5
Реєстрація учасників тренінгу.
20 хв.
6
Практична робота №5 «Використання служби підтримки».
15 хв.
7
Заключна частина
15 хв.
7.1
Повідомлення завдань і термінів їх виконання.
5 хв.
7.2
Запитання та відповіді.
10 хв.

Зміст модулів тренінгу

1. Вступ

1.1. Знайомство, повідомлення мети курсу «Цифрові технології»

Знайомство, інформування про завдання програми «Цифрові технології», мотивація слухачів. Повідомлення мети очної та заочної частини тренінгу.

1.2. Практична робота №1 «Відкриття порталу Digital Literacy»

Початок роботи слухачів за комп’ютером. Відкриття домашньої сторінки порталу шляхом виконання пошукового запиту за ключовими словами «Digital Literacy».

1.3. Презентація вмісту порталу «Digital Literacy»

Демонстрація розділів порталу та принципів роботи з навчальним програмним забезпеченням курсу.

2. Практична робота №2 «Інсталяція матеріалів курсу»

Інсталяція слухачами першого навчального модуля з компакт-диска, що додається до навчального посібника «Цифрові технології».

3. Практична робота №3 «Опрацювання першого навчального модуля»

Опрацювання слухачами всіх типів аудіо-візуальних навчальних модулів, виконання завдань та інтерактивних вправ з тем «Знайомство з комп’ютерами» та «Операційні системи комп’ютера» модуля «Основи роботи з комп’ютером».

4. Практична робота №4 «Запуск сертифікаційного тесту»

Ознайомлення слухачів з сертифікаційним тестом, виконання ними частини тесту, консультація щодо методики проходження тесту.

5. Реєстрація учасників тренінгу

Реєстрація слухачів у мережі «Партнерство в навчанні» та в спільноті «Цифрові технології» цієї мережі.

6. Практична робота №5 «Використання служби підтримки»

Публікація слухачами оголошень в розділі дискусій спільноти «Цифрові технології» мережі «Партнерство в навчанні», через який здійснюється технічна підтримка слухачів.

7. Заключна частина

Повідомлення завдань і термінів їх виконання. Запитання та відповіді.

Список джерел

http://www.microsoft.com/digitalliteracy – домашня сторінка курсу «Цифрові технології»
http://ua.partnersinlearningnetwork.com/ – мережа «Партнерство в навчанні»

Комментариев нет:

Отправить комментарий